Uručeni paketi krajnjim korisnicima projekta

I ovaj mjesec podijelili smo pakete s higijenskim potrepštinama krajnjim korisnicima s područja Općine Staro Petrovo Selo i to u mjestima Staro Petrovo Selo, Oštri Vrh, Godinjak, G.Crnogovci, Laze, Vrbova, Blažević Dol, Štivica i Komarnica.

Pakete su im uručile njihove gerontodomaćice.

Podjela paketa s higijenskim potrepštinama predviđena je jednom mjesečno tijekom trajanja projekta kako bi se smanjili izdatci starijih mještana, krajnjih korisnika projekta. Njih 90, koliko ih sudjeluje u projektu, mjesečno olakša svoj kućni budžet za vrijednost paketa, što im omogućuje da taj iznos prenamijene za ionako preskupe lijekove koje koriste, smanje izdatke drva za ogrijev i slično.

Naše gerontodomaćice i voditelj projekta mjesečno prate potrošnju uručenih higijenskih proizvoda, te se trude mjesečno nadopunjavati one proizvode koje su krajnji korisnici najviše trošili kako bi spriječili gomilanje proizvoda i koristili ih ekonomično.

Sastanak projektnog tima održava se po potrebi, no cijeli tim je u svakodnevnom kontaktu,  što je idealan način sprječavanja nastanka bilo kakvih nedoumica vezanih za provedbu projekta, a ujedno i omogućava praćenje potrošnje uručenih higijenskih proizvoda i potrebe za istima.

Isto tako, uz praćenje zadovoljstva krajnjih korisnika uslugom pomoći u kući, koje im svakodnevno pružaju naše zaposlene gerontodomaćice, prati se i zadovoljstvo uručenim higijenskim proizvodima.

Sistematičnost kojom pratimo i prilagođavamo provedbu projekta utječe na odlične rezultate evaluacija koje provodimo tijekom trajanja provedbe projekta, ali i na detektiranje nekih novih potreba te ciljane skupine. To može biti odlična smjernica za osmišljavanje novih programa i projekata koje će se baviti razvijanjem inovativnih socijalnih usluga, a koje će dati odgovor na „novodetektirane“ potrebe.

Projekt „Zaželi – žene za zajednicu, UP.02.1.1.13.0198“, sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda,  Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.349.278,35 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Trajanje projekta je 18 mjeseci.