Uručeni paketi krajnjim korisnicima projekta

Kao što smo već pisali, kod podjele paketa s higijenskim potrepštinama našim krajnjim korisnicima, vodimo se načelom održivosti, i u komunikaciji s korisnicima potrepština i njihovim potrebama, naručujemo i slažemo proizvode u pakete. Tako smo ovaj mjesec imali slučaj da je najtraženiji proizvod bio toalet papir i papirnati ubrusi, što smo im i osigurali.

Povećan opseg posla oko spremanja zimnice, luka, branja i kuhanja rajčica, te uređenja okućnice zahtjeva i dodatne potrepštine za osobnu higijenu, ali i sredstva za čišćenje, tako da smo povećali i količinu sapuna i sredstava za čišćenje poput sredstva za pranje suđa, podova i slično.

Naši krajnji korisnici sretni su jer ne moraju brinuti o tome hoće li uspjeti, fizički i financijski, spremiti onoliko zimnice koliko su zamislili, kao i skuhati onolike količine rajčica koje su zamislili. Uz pomoć njihovih gerontodomaćica svaki je posao lak, brz i jednostavan. Mi smo izuzetno sretni i ponosni jer smo im to omogućili i nadamo se da će se suradnja i dobar odnos između krajnjih korisnika i gerontodomaćica nastaviti i tijekom ostatka provedbe projekta.

U razgovoru s korisnicima na temu koliko im je važno da su im mjesečno osigurani paketi s higijenskim potrepštinama, kažu da im je to od neizmjerne važnosti jer više ne brinu o tome hoće li im koji proizvod nedostajati i što je još važnije, hoće li si ga moći priuštiti s obzirom na skromna primanja koja imaju.

Naše gerontodomaćice navode kako se i krajnji korisnici vode načelom održivosti, te racionalno koriste sve potrepštine.

Kad bi se takav model ponašanja preslikao na širu zajednicu, ne sumnjamo kako bi živjeli u puno ljepšem i održivijem društvu, a ogromne količine otpada bi se drastično smanjile. Ovo je samo još jedan od primjera kako naši stari koji nužno i nemaju potrebna znanja o sadašnjem stanju ekologije, znaju kako je jednostavnost najvažnija i koliko je gomilanje nepotrebnih stvari zapravo štetno.

To nas dovodi do zaključka kako čak i naši krajnji korisnici pomažu ostvariti horizontalna načela postavljena u samom projektu, a koja se tiču zaštite okoliša, što svakako daje jednu dodanu vrijednost čitavom projektu.

Projekt „Zaželi – žene za zajednicu, UP.02.1.1.13.0198“, sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda,  Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.349.278,35 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Trajanje projekta je 18 mjeseci.