Upoznajmo korisnice na projektu Zaželi-žene za zajednicu

Ovaj mjesec upoznajemo jednu, ali vrijednu gerontodomaćicu, Snježanu Bilešić iz Starog Petrovog Sela, te donosimo rezultate evaluacije zadovoljstva krajnjih korisnika uslugom pomoći u kući.

Snježana Bilešić dolazi iz Starog Petrovog Sela, udana je i majka je dvoje djece, jednog studenta i jedne srednjoškolke. Prije ovog projekta 21 godinu je radila kao prodavač u trgovini s dječjom odjećom i opremom, no nažalost zbog nepovoljne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 ostala je bez posla. Nakon toga prijavila se na oglas za posao gerontodomaćice u sklopu ovog projekta i dobila ga.

Snježana smatra kako je projekt hvale vrijedan i sretna je što sudjeluje. Najveća joj je radost kada na kraju radnog dana odlazi zadovoljna kući jer je danas nekome pomogla, pospremila mu_joj kuću, porarazgovarala s njim_njom, podijelila radost i tugu ili otišla zajedno s njim_njom u kupovinu, kod liječnika ili frizera. Ovaj posao Snježani nije samo pružanje usluge pomoći u kućanstvu, on je mnogo više od toga.

„Ljudi se vama vesele, broje dane kad ćete opet doći… jedno jako lijepo i plemenito iskustvo“, navodi Snježana.

Isto tako navodi kako bi bila jako sretna da se projekt nastavi provoditi jer smatra kako stariji mještani zaista trebaju ovakvu vrstu pomoći.

Snježanina opažanja i iskustvo u skladu je i s rezultatima evaluacije zadovoljstva krajnjih korisnika uslugom, koju smo također ovaj mjesec proveli. U anketi je sudjelovalo 90 ispitanika, a rezultati su sljedeći:

(Na pitanja je bilo potrebno odgovoriti ocjenom od 1 do 5).

  1. Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga? 4,81
  2. Koliko ste zadovoljni razinom komunikacije sa svojom gerontodomaćicom ? Je li ta komunikacija brza i odgovara li na Vaše potrebe? 4,77
  3. Koliko ste zadovoljni vremenskom količinom pružene usluge , odnosno odgovara li trenutno vrijeme koje gerontodomaćica provede kod Vas Vašim potrebama? 4,8
  4. Koliko ste zadovoljni opsegom poslova koje gerontodomaćica obavlja kod Vas? 4,79
  5. Na ljestvici od 1 do 5 gdje je 1 potpuno nevažno , a 5 jako važno , koliko Vam je važna usluga pomoći u kući? 4,68
  6. Na ljestvici od 1 do 5 gdje je 1 nimalo, a 5 značajno, koliko Vam je pružena usluga pomoći u kući podiže kvalitetu života? 4,74

PROSJEČNA OCJENA: 4,77

  • Kako se osjećate vezano uz pruženu uslugu? 90 ispitanika

Sretno: 57 ispitanika

Zahvalno: 67 ispitanika

Dosadno: 0 ispitanika

Nezadovoljno: 0 ispitanika

Prihvaćeno: 25 ispitanika

Manje usamljeno: 27 ispitanika

Nepovjerljivo: 0 ispitanika

Projekt „Zaželi – žene za zajednicu, UP.02.1.1.13.0198“, sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda,  Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.349.278,35 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Trajanje projekta je 18 mjeseci.