Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zaželi – žene u zajednici

U Slavonskom Brodu, 4. rujna 2020., svečano su uručeni ugovori u vrijednosti više od 71 milijun kuna u okviru poziva Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II.

Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar svečano su uručili 35 ugovora za projekte ukupne vrijednosti 71.039.726,28 kuna bespovratnih sredstava.

Među tim projektima potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zaželi- žene za zajednicu, čiji je nositelj Udruga za integraciju glazbene kulture mladih „Starci 2001″, u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.349.278,35 HRK.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Cilj projekta je osnažiti 15 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja općine Staro Petrovo Selo, kroz pružanje edukacije i zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 90 najpotrebitijih korisnika.

Projekt izravno utječe na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina ( u koje se ubrajaju žene starije životne dobi) i omogućuju povećanje kvalitete života starih i nemoćnih koji će ostvariti mogućnost kontinuiranog korištenja pomoći u svome domu što je u skladu s Planom deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi i drugih pravnih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi u RH 2011.-2016. (2018.)

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, od 4. rujna 2020 do 4. ožujka 2022.

Projekt je financirala EU iz Europskog Socijalnog Fonda sa stopom sufinanciranja od 100%.